Način pripreme
Pasirajte maline i ocedite ih da se odvoje semenke i da dobijete glatko pire.
Da biste pripremili karamel, stavite tiganj na vatru sa šećerom i maslacem i malo vode. Karamela treva da dobije svetlobraon boju. Nakon što dobijete željenu boju ravnomerno rasporedite po dnu kalupa.
Umutite jaja u posebnoj dubokoj posudi. Stavite sveže mleko da se ugreje na vatru, ali pazite da ne provri. Kad bude dovoljno toplo, dodajte unutra šećer i vanilu. Dodajte zaslađeno mleko u pire od maline i dobro promešajte. Postepeno dodajte mlečnu smesu sa malinom u umućena jaja.
Napunite svaki kalup jednakom količinom dobijenog krema. Stavite u pleh i sipajte vodu koja treba da dođe do polovine kalupa.
Pecite krem karamel na pari u prethodno ugrejanoj rerni 1 sat na 150 stepeni.
Ostavite krem karamel da se ohladi pre serviranja.