Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Pečurke sa četiri sira i kačkavaljem

Pečurke sa četiri sira i kačkavaljem

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
4617444
Pečurke sa četiri sira i kačkavaljem
Fotografije: Nina Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ove pečurke treba da serviramo sa vinom ili ... DA?"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 1 kg
  • plavi sir - 200 g
  • dimljeni sir - 200 g
  • sir - 200 g
  • parmezan - 200
  • kačkavalj - 200 g
  • maslac
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skidamo drške pečuraka i operemo njih i klobuke. Ostavljamo da se malo ocede. Za to vreme isečemo dimljeni sir na trouglove.

Izrendamo plavi sir, parmezan i kravlji sir. Namažemo dno pleha mašću i poređamo pečurke. Prvo stavljamo malo maslaca i kravlji sir.

Nakon toga stavljamo dimljeni sir i poripamo rendanim parmezanom, plavim sirom i kačkavaljem. Na kraju posipamo solju i biberom po ukusu.

Drške isečemo i stavljamo između pečuraka i plehu. Pečemo na 160 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: