Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Farfale sa jesenjim sosom

Farfale sa jesenjim sosom

ZoriZori
Guru
8932865k
Farfale sa jesenjim sosom
Fotografije: Zori
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Aroma jeseni se oseća i u kuhinji... i to je dobro"

Potrebni sastojci

  • farfale - 250 g
  • patildžan - 1 komad
  • bamija - 1 šolja
  • boranija - 2 šolje
  • paradajz - 500 g
  • paprike - 250 g
  • so - po ukusu
  • peršun - 1/4 vezice
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Testenina se spušta u posoljenu kipuću vodu da se skuva prema uputstvu na pakovanju (u mom slučaju 12 minuta). Nakon toga se sipa u cediljku, ohladi se hladnom vodom i ostavlja se da se iscedi.

U dubokom tiganju sa maslinovim uljem se dinstaju na male parčiće isečena boranija, bamija, patlidžan, prethodno isečen na kocke, posoljen i isceđen od gorkog soka i na sitno isečene paprike.

Nakon što je povrće gotovo, dodaje se oljušten i na sitno isečen paradajz. Soli se po ukusu, dodaje se iseckan peršun i beli luk. Ostavlja se na smanjenoj ringli oko 20 minuta.

Sklanja se sa ringle i pasira se.

Gotovim sosom se preliva preko testenine raspoređene u tanjirima u porcije i servira se vruće.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: