Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Farfale sa sosom od humusa i povrćem

Farfale sa sosom od humusa i povrćem

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Farfale sa sosom od humusa i povrćem
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Jede se ukusan farfale sa sosom od humusa - vegetarijanski recept sa elementima veganizma"

Potrebni sastojci

  • testenina - 400 g
  • pečurke - otprilike 250 g
  • paradajz - 2 komada
  • spanać - 150 g
  • mladi luk - 2 struka
  • humus - 200 g
  • pesto sa sušenim paradajzom - 4 supene kašike
  • peršun - 1/2 kašičice, sušen ili nekoliko strukova svežeg
  • bosiljak - 1 kašičica, sušeni
  • origano - 1/2 kašičice, sušeni
  • majčina dušica - 1 kašičica, sušena
  • crni biber - nekoliko prstohvata
  • so
  • ulje
  • limunov sok - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se naseckaju na kriškice, paradajz - na kockice, mladi luk - sitno, spanać - krupno i peršun se usitnjava.

Testenina farfale se kuva u posoljenoj vodi, nakon čega se ocedi i deo vode se odvaja.

Luk i pečurke se zapržavaju u zagrejanom ulju. Kada malo omekšaju, dodaje se paradajz i začini. Nakon njega se dodaje spanać i poklapa se dok se dinsta i dok spanać ne omekša.

Dodaje se humus, pesto i sipa se odvojena voda dok se ne formira sos uz mešanje dok ne postane homogeno.

Treba imati u vidu da sos za testeninu treba da bude malo tečniji, zato što prilikom mešanja sa testeninom upija još i može postati suvo.

Na kraju se po želji kapne malo limunovog soka i već se meša.

Jede se ukusan farfale sa sosom od humusa i povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: