Način pripreme
Ugrejte 3 supene kašike ulja u vok tiganju. Dodajte očišćenu i isečenu šargarepu. Pržite uz neprestano mešanje. Nakon toga dodajte grašak i boraniju. Kuvajte 5-6 minuta uz neprestano mešanje.
Na kraju dodajte i paprike, očišćene od semenki i isečene na trakice. Pržite još 3-4 minuta, neprestano mešajte smesu od povrća drvenom kašikom. Skinite gotovo povrće sa vatre.
Potopite pirinač na oko 20 minuta u hladnoj vodi. Operite obilno dok se voda ne izbistri.
Ugrejte preostalo ulje u dubokom teflonskom tiganju. Dodajte pirinač. Pržite kratko uz neprestano mešanje.
Dodajte malo mlake vode i nastavite da kuvate, mešajte pirinač. Ponovite to nekoliko puta dok pirinač ne omekša i dok tečnost ne ispari.
Dodajte povrće u gotov pirinač i začinite solju i preostalim začinima /količina začina je po izboru/.
Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu i skinite jelo sa vatre. Servirajte tako što dodate marinirane okeanske surimi štapiće.