Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Mozak u maslacu i povrću

Mozak u maslacu i povrću

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Mozak u maslacu i povrću
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ovakav delikates se ne proba, nego se pojede do poslednjeg zalogaja"

Potrebni sastojci

  • svinjski mozak - 1 komad
  • šargarepa - 3 komada
  • mladi luk - 2 struka
  • maslac - 50 g
  • dimljena aleva paprika
  • biber
  • himalajska so
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Stavite mozak u hladnu vodu sa jednom kašikom sirćeta, treba da odstoji tako bar 1 sat.

Izvadite i stavite da se kuva na umerenoj vatri sa solju i zrnima bibera, kad se skuva ocedite od vode.

Isecite šargarepu na štapiće i stavite u tiganj sa maslacem, poklopite poklopcem i ostavite tako da se dinsta.

Dodajte i komade mozga, pospite dimljenom paprikom i po želji vegetom.

Servirajte posutu mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: