Domaći krem sladoled sa jagodama

26/03/2019
"Ovo je onaj sladoled koji ne želite da jedete kašikom, nego velikom kašikom "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano104
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • šećer u prahu - 2 - 3 supene kašike
  • krem vanila - 2 supene kašike, dr Oetker, bez kuvanja
  • krem čokolada - 2 supene kašike, dr Oetker bez kuvanja
  • jagode - 10 komada, sveže, krupnije isečene
  • jagode - 6 - 7 komada, izgnječene na pire
  • menta - 2 struka, listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane krupnije jagode sečemo na komade u posudi i ostavljamo sa strane. Preostale izgnječimo viljuškom na pire.

U posudu sipamo hladno sveže mleko, pavlaku, šećer u prahu, krem od vanile i krem od čokolade. Uključujemo mikser i mutimo 3 minuta dok se ne zgusne.

Dodajemo komade jagoda i pire od jagode i ponovo mutimo, ali ručno, bez miksera da se sastojco pomešaju.

Sipamo u posudu, zatvaramo poklopcem i ostavljamo na sat vremena u zamrzivaču da odstoji, da počne da se steže, ali ne potpuno, još da ima kremastu strukturu. inače će se zamrznuti i čekaćemo da se odmrzne.

Izvadimo, kašikom sipamo od krema sladoleda u čaše i serviramo sa jagodom i strukom mente.

Sladoled, odličan, ukusan i jednostavan za pripremu.

Možemo ga servirati i sa topingom od jagode ili čokolade koji će dati slatkoću.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar