Način pripreme
U vodi se razmuti kvasac. Dodajte se šećer i malo brašna. Raste 15 minuta.
U prosejanom brašnu se pravi udubljenje i sipa se kvasac, dodaje se soda za hleb, ulje i so.
Od ovih sastojaka se zamesi meko testo. Ostavljamo ga da odstoji pola sata, nakon čega se kida na loptice i rukom se oblikuju elipse čiji se krajevi uvijaju.
Nadev je prema preferencijama i prisutnim sastojcima. Moji su:
Nadev je samo od jaja i sira.
Dno čamčića se maže paradajz pireom, preko njega se staljaju listići kobasice, umućena jaja i sir, kriške paradajza, parčići maslina odvojenih od koštica.
Osnova čamčića se maže paradajz pireom i redom se ređaju luk, isečen na polumesece, zapržen i posle dinstan u ulju, soli i vodi - dok voda ne uvri; debrecine isečene na kolutove; kriške paradajza; masline; posipamo sasvim malo sira.
Testo na kome nema nadeva se maže jajetom i peče se u rerni dok ne porumeni.