Način pripreme
Sipajte 1 čašu maslinovog ulja u tiganj i zagreje ga. Nakon toga propržite presovane čenove belog luka i usitnjeni luk.
Iseckajte na kockice patlidžan, tikvicu, paprike i paradajz. Dodajte ih u tiganj propržite ih.
Sipajte čašu tople vode i smesu začini crnim biberom i solju. Iseckajte masline i dodaje ih.
Kuvajte oko desetak minuta, skinite sa ringle i ohladite smesu.
Stavite papir za pečenje u tepsiju sa prečnikom od otprilike 24 cm. Stavite lisnato testo i izbockajte ga viljuškom.
Sipajte dinstano povrće u sredinu i pažljivo naborajte krajeve lisnatog testa kako bi se dobili lepi nabori.
Testo premažite prethodno umućenim žumancem u koje ste dodali nekoliko kapljica mleka.
Uključite rernu na 200 stepeni i stavite slani paj da se peče otprilike 5 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 170 i pecite dok ne bude gotov.
Pita od lisnatog testa sa slanim nadevom je gotova.