Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Mesna musaka sa krompirom i graškom

Mesna musaka sa krompirom i graškom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k102
Mesna musaka sa krompirom i graškom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
28/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Želimo da je probate, da vidite da je mnogo sočnije od obične musake"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 150 - 200 g, sa začinima
  • krompir - 5 - 6 komada
  • grašak - 1/2 šolje, zrna, svež
  • luk - 1 komad
  • ulje - 3 kašike
  • maslac - 1 kašičica
  • kari
  • biber
  • so
  • čubar
  • Preliv
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 5 kašika
  • brašno - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajući tiganj stavljamo mleveno meso i sa malo vode i tri kašike ulja razređujemo da se pretvori u kašicu. Stavljamo na ringlu i kada se pretvoriu granule i promeni boju dodajemo narendan luk, grašak, krompir isečen na male kocke, kari po ukusu, biber po ukusu, čubar po ukusu i maslac - jednu kašičicu.

Sipamo vodu i prebacujemo u odgovarajuću posudu za pečenje. Pečemo u rerni dok ne bude gotovo.

Pravimo preliv od umućenog jajeta, pet kašika kiselog mleka i kašičice brašna. Mutimo dobro i sipamo preko musake i dopečemo je dok ne dobije zlatnu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: