Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa graškom, pečurkama i krompirom

Musaka sa graškom, pečurkama i krompirom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Musaka sa graškom, pečurkama i krompirom
Fotografije: Mariana
1 / 2
25/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Uverite se da znamo kako da napravimo raskošnu musaku bez mesa"

Potrebni sastojci

  • grašak - 400 g, u konzervi
  • krompir - 3 komada
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje
  • pirinač - 1 šolja
  • pečurke - 200 g, sveže
  • peršun - 3 kašike, svež
  • po želji
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je ukusna musaka koja može da se pravi sa prelivom ili bez njega. Ukusna je na oba načina. Oljuštimo krompir, operemo ga i isečemo ga. Ocedimo jednu konzervu graška.

Sečemo pečurke na male parčiće. Očistimo šolju pirinča. Isečemo peršun na sitno. U odgovarajući tiganj stavljamo malo ulja i pržimo pečurke. Promešamo. Posle dodajemo krompir i grašak. Dobro promešamo.

Peršun sitno iseckamo, dodajemo i njega, promešamo. Začinjavamo biberom i solju po ukusu. Sipamo smesu u posudu za pečenje. Sipamo toplu vodu da prekrije sastojke.

Stavljamo da se peče na 200 stepeni. Pred kraj pečenja umutimo u posudici 3 jaja i 200 g kiselog mleka. Zapečemo. Korica je prijatna. Sečemo na porcije. Ukusno je. Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: