Način pripreme
Ovo je ukusna musaka koja može da se pravi sa prelivom ili bez njega. Ukusna je na oba načina. Oljuštimo krompir, operemo ga i isečemo ga. Ocedimo jednu konzervu graška.
Sečemo pečurke na male parčiće. Očistimo šolju pirinča. Isečemo peršun na sitno. U odgovarajući tiganj stavljamo malo ulja i pržimo pečurke. Promešamo. Posle dodajemo krompir i grašak. Dobro promešamo.
Peršun sitno iseckamo, dodajemo i njega, promešamo. Začinjavamo biberom i solju po ukusu. Sipamo smesu u posudu za pečenje. Sipamo toplu vodu da prekrije sastojke.
Stavljamo da se peče na 200 stepeni. Pred kraj pečenja umutimo u posudici 3 jaja i 200 g kiselog mleka. Zapečemo. Korica je prijatna. Sečemo na porcije. Ukusno je. Nek vam je slatko!