Losos sa pirinčem i tikvicama iz rerne

28/03/2019
"Losos, aromatični prilog i belo vino - o čemu čovek više može da mašta "
Priprema40 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano140
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite lososa, očistite i podelite na dva fileta, odvojite kosti i paprike i pospite belim biberom, solju i sokom od limuna. Ostavite na bar jedan sat.

Skuvajte pirinač, ocedite vodu i u njega dodajte maslinovo ulje, iseckani mladi luk, masline i tikvicu, isečenu na kockice. Začinite solju i belim biberom. Sipajte smesu na dno pleha zapečenje, prethodno namazan sa malo maslaca. Stavite lososa na pirinač, prethodno napravite malo mesta da svi sastojci budu na istom nivou. Prelijte belim vinom.

Napravite preliv tako što pomešate pavlaku sa 1 supenom kašikom skroba, izgnječenim belim lukom i dodajte začine po ukusu (beli biber, muskatni oraščić, so).

Prelijte sastojke u plehu (bez lososa) poređajte odozgo kockice maslaca, pospite sa malo maslinovog ulja i stavite jelo da se peče u umerenoj rerni dok se ne stvori lepa korica.

Lososa servirajte u društvu velikog bokala prethodno ohlađenog belog vina, sa komadićima jabuke, limuna i leda u njemu.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar