Način pripreme
Prvo isečemo hleb na tanke krugove uz pomoć noža za hleb. Ukupan broj delimo na dva dela. U posudu stavljamo dva jajeta i dobro promešamo viljuškom.
U jaja dodajemo sveže mleko i so i ponovo promešamo. U drugoj posudi izmrvimo sir viljuškom i unutra dodajemo maslac i promešamo kašikom.
Uzimamo jedan krug i namažemo uz pomoć kašike dobro sa smesom od sira. Stavljamo više smese da se oseća kad jedemo. Pritiskamo smesu preko kruga od hleba.
Preko stavljamo jedan nenamazan i zalepimo. Takođe pravimo dok ne potrošimo količinu.
Ugrevamo ulje u tiganju. Potapamo u smesu od jaja jedno po jedno zalepljene krugove sa obe strane. Pržimo ih u ugrejanom ulju. Okrećemo, pržimo dok ne bude gotovo.
Poređamo na tanjir. Odgovarajući za goste i žurku. Napravila sam prorez da se vidi kako izgledaju. Jedemo po dva zalogaja. Neka vam je slatko!