Pileća janija sa boranijom i paradajzom

30/03/2019
"Ukusna pileća janija - dušu dajemo za jednu porciju "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano155
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • boranija
  • paradajz - oljušten
  • aleva paprika - 1 1/2 kašičice
  • ulje
  • pileće meso
  • vegeta
  • krompir - 4 srednje veličine
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Propržimo luk sa malo ulja, koliko da pokrije dno šepre i mešamo neprestano dok ne omekša.

Stavljamo boraniju i oljušteni paradajz (ako imate teglu sa pasuljem i paradajzom) i čekamo da malo provri, mešamo s vremena na vreme. Stavljamo 1 1/2 šolje aleve paprike i mešamo.

Stavljamo vodu (po želji, u zavisnosti od željene količine) i poklopimo da vri, pojačavamo malo ringlu. Za to vreme sečemo krompir na kockice srednje veličine i dodajemo ih da vru.

Nakon toga očistimo meso i odvojimo od kostiju (ili ako imate gotove tegle još bolje, dodajte bujon od njih) i kad malo vri stavljamo začine i čekamo malo, nakon toga isključimo ringlu i janija je gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar