Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ćufte od pirinča»Aranćini sa topljenim sirom

Aranćini sa topljenim sirom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Aranćini sa topljenim sirom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Garnirajte ove sočne aranćine sa svežom salatom i dobijate savršeno jelo"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g, arborio
  • kurkuma
  • so
  • biber
  • parmezan - 150 g
  • brašno - za valjanje
  • jaja
  • prezle
  • ulje - za prženje
  • za sos od belog luka
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • senf - 1 - 2 kašike
  • mirođija - 1/2 vezice, sveža
  • beli luk - 1 pakovanje u prahu ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač vrste Arborio, kosa i ovalna zrnca, se skuva u vodi ili može i u bujonu po vašem izboru dok ne bude gotov, ali ne treba da se raskuva.

Začinjava se sa malo kurkume, soli i bibera. Kada se ohladi, dodaje se parmezan ili kao ja, kačkavalj - u ovom slučaju oko 150 grama.

Prave se loptice od pirinča, veličine mandarine, a u sredinu se stavljaju loptice topljenog sira (mocarela). Ja sam isekla na pola, kao što sam pokazala na slici, topljeni sir i oblikovala sam u loptice.

Uvaljaju se u brašno, jaje i prezle.

Ostavljaju se oko 15 minuta u zamrzivaču ili oko sat u frižideru. Prže se u ulju u maloj kaseroli, tek toliko da ih prekrije, i na ne mnogo visokoj temperaturi, da se sir ne rastopi.

Ostavljaju se na kuhinjskom ubrusu, dok ne upije masnoću. Ova količina je za 16 aranćina.

Za sos od belog luka: kiselo mleko, malo senfa, mirođija isečena na sitno (može i suva), beli luk i prahu, koji se meša dok se ne dobije ujednačena masa. Konzumiraju se topli. Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: