Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Čorba od Bundeve»Krem supa od bundeve sa kiselom pavlakom

Krem supa od bundeve sa kiselom pavlakom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k136
Krem supa od bundeve sa kiselom pavlakom4 / 4
31/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Lagana, zdrava i najvažnije - veoma ukusna krem supa od bundeve"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • maslac - 80 g
  • sveže mleko - 3 šolje
  • luk - 1 mala glavica
  • brašno - 2 supene kašike
  • biber
  • kari
  • so
  • kisela pavlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu, šargarepu, krompir i luk, nakon što ih očistimo, operemo i isiečemo sitno, dinstamo u 1/2 masnoće. Prelivamo toplom vodom i kad provri posolimo. Kuvamo oko 20 minuta. Probamo povrće viljuškom da bismo bili sigurni.

Kuvano povrće pasriamo. Možemo staviti smesu u sito da bismo bili sigurni da nije ostalo maloh komada povrća.

Propržimo brašno sa preostalim delom kravljeg maslaca i razredimo sa svežim mlekom.

Dobijeni bešamel sos pomešamo sa pierom od povrća. Krem supu začinimo biberom i karijem.

Ako je po vašem mišljenju krem čorba mnogo gusta, možete razrediti vodom.

Prilikom serviranja u svaki tanjir stavite kašiku kisele pavlake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: