Način pripreme
U plehu na tihoj vatri ugrejemo malo ulja i prožimo ćevapčiće sa svih strana. Izvadimo ih sa strane i dodajemo sitno iseckan luk, beli luk i šargarepu, isečenu na kockice, propržimo dok ne omekša.
Dodajemo 1 supenu kašiku brašna i ponovo kratko pržimo. Dodajemo alevu papriku, promešamo i sipamo sok od paradajza, zrna bibera i ponovo promešamo.
Očistimo i isečemo krompir. Dodajemo ih u paradajz i kuvamo oko 10 minuta. Dodajemo odmrznuto povrće i sipamo toplu vodu koliko da ih pokrije.
Uvijemo pleh alu folijom i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni, pečemo dok povrće ne bude gotovo. Sočno i ukusno jelo, koje po ukusu liči na jedno grčko jelo - Sudžukakja, ali ovde osim paradajza ima i mnogo povrća, koje ćini janiju još ukusnijom.