Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Ukusna janija od povrća sa čevapčićima

Ukusna janija od povrća sa čevapčićima

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Ukusna janija od povrća sa čevapčićima
Fotografije: Maria Simova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"I odjednom čuvena porudžbina - Tri ćevapa sa prilogom dobija sasvim drugi smisao"

Potrebni sastojci

  • ćevapčići - 10 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 5 čenova
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • grašak - 1 paket, zamrznut
  • boranija - 1 paket, zamrznuta
  • krompir - 4 komada
  • sok od paradajza - 600 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • biber - 10 komada, zrna
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U plehu na tihoj vatri ugrejemo malo ulja i prožimo ćevapčiće sa svih strana. Izvadimo ih sa strane i dodajemo sitno iseckan luk, beli luk i šargarepu, isečenu na kockice, propržimo dok ne omekša.

Dodajemo 1 supenu kašiku brašna i ponovo kratko pržimo. Dodajemo alevu papriku, promešamo i sipamo sok od paradajza, zrna bibera i ponovo promešamo.

Očistimo i isečemo krompir. Dodajemo ih u paradajz i kuvamo oko 10 minuta. Dodajemo odmrznuto povrće i sipamo toplu vodu koliko da ih pokrije.

Uvijemo pleh alu folijom i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni, pečemo dok povrće ne bude gotovo. Sočno i ukusno jelo, koje po ukusu liči na jedno grčko jelo - Sudžukakja, ali ovde osim paradajza ima i mnogo povrća, koje ćini janiju još ukusnijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: