Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Ukusna janija od koprive

Ukusna janija od koprive

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3374k
Ukusna janija od koprive
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"U sezoni koprive, ova janija od koprive je najukusnija stvar koju možete da skuvate."

Potrebni sastojci

  • kopriva - 600 g, vrhovi
  • brašno - 3 kašike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz pasta - 1 kašika sa vrhom
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 1 šoljica
  • so i biber - po ukusu
  • voda od koprive - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Vrhove koprive dobro operite pod tekućom vodom.

Sipajte dovoljno slane vode u šerpu; u njoj ćete blanširati koprive oko dva minuta. Procedite koprive, ostavite bujon.

U veći tiganj sipajte ulje i dodajte očišćeni i sitno iseckani crni i beli luk, pržite dok ne omekšaju.

Dodajte brašno i pržite dok blago ne promeni boju. Dodajte koprivu i paradajz pastu razmućenu u malo vode zajedno sa alevom paprikom, promešajte.

Sipajte sa 500 ml vode od koprive i promešajte, začinite solju i biberom po ukusu i dodajte nanu i mirođiju.

Kuvajte oko 5-10 minuta na vatri i skinite janiju od koprive.

Ukusnu janiju od koprive poslužite toplu, ukrašenu izmrvljenim sirom i kuvanim jajetom (može i bez njih).

Pogledajte i kako da napravite kašu od koprive ili omiljenu pohovanu koprivu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: