Način pripreme
Lisnato testo razvučemo na stolu. Sečemo ga nožem na tanke trakice. Uz pomoć metalnih korneta. U metalne kornete uvijamo trake od lisnatog testa. Kad ih uvijamo malo preklapamo. Uvijamo ih zbijeno.
Ako nemamo gotove metalne kornete, možemo ih napraviti u malim prečnicima na poklopcima tegli. Poređamo korenete u pleh, obložen papirom za pečenje i pečemo na 180 stepeni dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Pečemo brzo. Skidamo kornete. Ostavljamo kornete od lisnatog testa da se ohlade.
Stavljamo sveže mleko da provri na vatri. U vodi pomešamo brašno dok ne postane glatko. Ne treba da ima grudvice. U vrelo mleko stavljamo šećer i promešamo. Lagano i uz neprestano mešanje dodajemo brašno, pomešano sa vodom. Mešamo dok se krem ne zgusne.
Dodajemo vanilu i promešamo. Skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi. Dodajemo maslac i promešamo. Ostavljamo da se potpuno ohladi. Umutimo pavlaku mikserom.
Dodajemo pavlaku i mešamo dok ne dobijemo gladak krem. Punimo kornete kremom pažljivo malom kašikom. Najbolje i najlakše je da punimo špricom. Odozgo posipamo krokanom ili sitno iseckanim orašastim plodovima.