Zec sa bulgurom i pečurkama

01/04/2019
"Ovako se kuva ukusan zec i nemojte dozvoliti da vas neko ubedi u suprotno "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano28
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zeca (može i ceo, ako se dupliraju gramaže ostalih sastojaka) sečemo na komade i stavljamo u posoljenu vodu da se kuva. To radimo da meso ne ostane žilavo i teško za konzumiranje.

Nakon što se zec skuva, odvojimo meso od kostiju i po želji sečemo na sitnije komade ili ostavljamo krupnije delove zeca, na primer but.

Pečurke operemo sa brašnom i vodom.

U šerpu stavljamo vodu da provri, u njuu dodajemo so. Operane pečirke prepolovimo i stavljamo u vrelu vodu na oko 4/5 minuta dok voda ne dobije lepu braonkastu boju. Onda je bujon gotov.

Vadimo pečurke i sečemo na sitnije komade. Bujon ostavljamo sa strane.

U duboki pleh stavljamo pirinač i bulgur. U njih dodajemo prethodno isečen mladi luk i peršun ili mirođiju. Stavčkamo 3 i po čaše od bujona od pečuraka. Stavljamo biber i kurkumu.

Dodajemo i pečurke i stavljamo da se peče na 180 stepeni.

Pre nego što jelo bude gotovo, vaidmo i poređamo zečetinu odozgo.

Pečemo još oko 10 minuta dok ne bude gotovo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar