Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Đuveč»Pitomi zec sa pečurkama u đuvečari

Pitomi zec sa pečurkama u đuvečari

magi yordanovamagi yordanova
Početnik
33132
Pitomi zec sa pečurkama u đuvečari1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
185 min.
Porcije
7
"Aromatičan zec u glinenoj đuvečari, prirpemljen po starom seoskom receptu - pravi užitak za čula"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • mladi luk - 7 - 8 strukova
  • pečurke - 6 - 7 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • selen - 2 struka, sitno iseckan
  • celer - 2 struka, sitno iseckana
  • peršun - 1 veza, sitno iseckan
  • nana - 6 - 7 listova, sitno iseckana
  • čubar - 1 kašičica
  • piment - 5 - 6 zrna
  • lovorov list - 3 komada
  • beli luk - 1 mala glavica
  • brašno - 4 supene kašike
  • aleva paprika - 2 supene kašika
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • ulje - 1/3 šolje
  • soja sos - 4 - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Isečeno meso na porcije posolite malo i pospite soja sosom. Luk, šargarepu, pečurke i secite i pomešajte u posudi sa oljuštenim čenovima belog luka i začinima.

Pripremite retku kašu od brašna, aleve paprike, bibera, čubra i čaše vode, u njoj uvaljajte porcije. Polovinu poređajte u namazanu đuvečaru i preko stavite polovinu smese od povrća, posle stavite preostale porcije od mesa i završite povrćem.

Sipajte oko 2 šolje vode, pomešane sa brašnom i pospite uljem. Đuvečaru poklopite poklopcem i stavite u hladnu rernu.

Jelo pecite 2 i po sata na 180 stepeni. Zeca servirajte sa prilogom od kuvanog ili pečenog povrća.

Od navedenih sastojaka se dobija 7-8 porcija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: