Način pripreme
Operite paprike, stavite ih u posudu i prelijte vrelom vodom. Poklopite i ostavite ih 30 minuta da omekšaju. Operite bulgur i potopite ga u vodu na 30 minuta.
U tiganj sipajte ulje. Naseckajte luk i šargarepu na kockice i upržite ih. Nasecite pečurke na kockice i dodajte ih u luk i šargarepu. Kada se proprže, dodajte oceđeni i nabubreli bulgur.
Dobro promešajte, nalijte oko 100 ml i ostavite 3-4 minuta na vatri. Skinite sa vatre i dodajte jedan deo maslina, naseckanih na sitno, kao i peršun.
Izvadite paprike i očistite ih od semena. Napunite ih punjenjem i poređajte ih u pleh. Preostalo punjenje ubacite između paprika i poređajte masline.
Sipajte 2 šolje vode u kojoj su bile paprike. Pecite na 200 stepeni oko 30-35 minuta ili dok ne bude gotovo.