Način pripreme
Ratvorite kvasac u malo mlake vode. Dodajte šećer, prstohvat bršana, promešajte i ostavite na toplom da nadođe.
Pomešajte sve sastojke u posudi bez brašna. Prosejte brašno i dodajte pola. Mešajte dok ne dobijete gusto testo. Pokrijte posudu i ostavite na toplom oko 20 minuta.
Isecite kupus na tračice i kuvajte ga dok ne omekša. Ocedite.
Skuvajte jaje tvrdo /12-13 minuta/. Stavite ih u hladnu vodu, nakon toga oljuštite i izrendajte.
Očistite praziluk i isecite ga na krugove. Ugrejte ulje i dinstajte ga dok ne omekša. Dodajte kupus i kuvajte 2-3 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte rendana jaja i promešajte.
U nadošlo testo dodajte preostalo brašno i mesite. Gotovo testo pokrijte krpom i ostavite još 10-15 minuta na toplom.
Podelite testo na lopte. Razvucite svaku na pogačicu, stavite u sredinu od nadeva i uvijte sa svih strana. Okrenite sa glatkom stranom na gode i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje.
Namažite svaku pogačicu umućenim žumancem i pospite himalajskom solju.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.
Gotove pogačice naprskajte hladnom vodom uvijte krpom i ostavite da omekšaju.