Punjeni patlidžan sa šargarepom i paradajz pireom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
02/04/2019
"Veličanstveni izazov od patlidžana, zaljubićete se od prvog zalogaja!"
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, mali
  • so
  • ulje
  • šargarepa - 3 - 4 komada, srednje
  • koncentrisan paradajz - 4 supene kašike
  • čubar
  • beli luk - 3 - 4 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite očišćeni patlidžan na pola po dužini. Stavite u posoljenu vodu na oko 20 minuta da se ocedi gorak so. Operite i osušite. Izvadite unutrašnjost i malo namažite uljem sa svih strana. Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite u rerni.

Očistite šargarepu i isecite na krugove. Dinstajte ih u ulju i dodajte komadiće patlidžana i čenove belog luka, pre toga isecite na male komade. Dodajte koncentrat paradajza, pomešan sa 2-3 supene kašike vode i čubrom.

Gotovom smesom napunite patlidžan, na vrh namažite koncentra paradajza. Pecite u rerni oko 15-20 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar