Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Punjeni patlidžan sa šargarepom i paradajz pireom

Punjeni patlidžan sa šargarepom i paradajz pireom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5085k442
Punjeni patlidžan sa šargarepom i paradajz pireom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
02/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Veličanstveni izazov od patlidžana, zaljubićete se od prvog zalogaja!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, mali
  • so
  • ulje
  • šargarepa - 3 - 4 komada, srednje
  • koncentrisan paradajz - 4 supene kašike
  • čubar
  • beli luk - 3 - 4 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite očišćeni patlidžan na pola po dužini. Stavite u posoljenu vodu na oko 20 minuta da se ocedi gorak so. Operite i osušite. Izvadite unutrašnjost i malo namažite uljem sa svih strana. Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite u rerni.

Očistite šargarepu i isecite na krugove. Dinstajte ih u ulju i dodajte komadiće patlidžana i čenove belog luka, pre toga isecite na male komade. Dodajte koncentrat paradajza, pomešan sa 2-3 supene kašike vode i čubrom.

Gotovom smesom napunite patlidžan, na vrh namažite koncentra paradajza. Pecite u rerni oko 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: