Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Punjeni patlidžan sa leblebijama

Punjeni patlidžan sa leblebijama

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Punjeni patlidžan sa leblebijama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Raskošan patlidžan sa ukusnim nadevom, odgovarajući za one gladnike kojima se ne dopada meso"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • leblebije - 200 g, iz konzerve
  • orasi - 50 g
  • paprika - 1 komad, pečena
  • sir - 200 g
  • kačkavalj - 100 g
  • aleva paprika - 1/4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan očistite, operite i isecite na pola po dužini.

Unutrašnjost izvadite i sitno iseckajte, dodajte leblebije, orahe, mrvljeni sir, biber i sitno iseckanu papriku.

Smesu dobro promešajte i sa njom napunite polovine patlidžana. Pospite rendanim kačkavaljem i pecite u rerni na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: