Način pripreme
Podelite patlidžan na dve polovine po dužini. Polovine izdubite i posolite.
Izdubljenu unutrašnjost iseckajte na kockice i ispržite sa jednim usitnjenim čenom belog luka. Ohladite.
Umesite mleveno meso sa jednim jajetom, prstohvatom peršuna, prstohvatom bibera i namočenim i isceđenim od vode hlebom.
Napravite male ćuftice, prepržite ih na kratko u vrućem ulju.
Isecite samo mesasti deo paradajza.
U posudi pomešajte isprženu unutrašnjost patlidžana, ćuftice, iseckani paradajz i usitnjenu mocarelu.
Istiskajte gorku vodu iz ljuski patlidžana i napunite pripremljenim punjenjem.
Prelijte mlazom maslinovog ulja. Napunjeni patlidžan stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje i blago nauljenu.
Sočni punjeni patlidžan ispecite za 30 minuta na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom.
Punjeni patlidžan sa ćufticama poslužite sa mlečnim sosom od belog luka. Jelo je veoma ukusno!
Neka vam je slatko!