Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Punjeni patlidžan sa ćufticama

Punjeni patlidžan sa ćufticama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Punjeni patlidžan sa ćufticama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
1
"Imamo 2 u jedan - punjeni patlidžan sa ćufticama"

Potrebni sastojci

  • patlidžani - 1 komad, veliki
  • mleveno meso - 200 g,
  • mocarela - 100 g
  • paradajz - 1 komad
  • jaja - 1 komad
  • peršun - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • hleb - 1 kriška, suv, beli
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Podelite patlidžan na dve polovine po dužini. Polovine izdubite i posolite.

Izdubljenu unutrašnjost iseckajte na kockice i ispržite sa jednim usitnjenim čenom belog luka. Ohladite.

Umesite mleveno meso sa jednim jajetom, prstohvatom peršuna, prstohvatom bibera i namočenim i isceđenim od vode hlebom.

Napravite male ćuftice, prepržite ih na kratko u vrućem ulju.

Isecite samo mesasti deo paradajza.

U posudi pomešajte isprženu unutrašnjost patlidžana, ćuftice, iseckani paradajz i usitnjenu mocarelu.

Istiskajte gorku vodu iz ljuski patlidžana i napunite pripremljenim punjenjem.

Prelijte mlazom maslinovog ulja. Napunjeni patlidžan stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje i blago nauljenu.

Sočni punjeni patlidžan ispecite za 30 minuta na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom.

Punjeni patlidžan sa ćufticama poslužite sa mlečnim sosom od belog luka. Jelo je veoma ukusno!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: