Način pripreme
U tiganju propržimo crni luk i šargarepu. Dodajemo mleveno meso i propržimo malo, nakon toga dodajemo paradajz pire, belo vino i začine - origano, bosiljak, biber i so po ukusu. Ostavljamo da se krčka dok se sos ne zgusne. Na kraju dodajemo beli luk i kisele krastavčiće, isečene na krugove i skidamo sa vatre.
Nakon što sos bude gotov, ostavljamo ga se se ohladi i pripremamo bešamel.
U kaseroli propržimo maslac dok ne dobije zlatnu boju, dodajemo brašno i neprestano mešamo dok ne dobijemo kašu. Lagano i postepeno dodajemo sveže mleko i neprestano mešamo. Začinimo solju i biberom po ukusu.
Nakon što sosevi budu gotovi prvo namažemo od bešamel sosa red kora.
Na koru od bolonjeze sosa i bešamela i ponovo koru. I tako ređamo kora-sos. Završavamo bešamelom.
Pečemo na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni. Pre nego što bude gotova lazanja, izrendamo kačkavalj i vraćamo ponovo da se kačkavalj zapeče.