Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa bolonjeze sosom i kiselim krastavčićima

Lazanja sa bolonjeze sosom i kiselim krastavčićima

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
641024010
Lazanja sa bolonjeze sosom i kiselim krastavčićima
Fotografije: Fati Kamberova
1 / 5
03/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Mama mia - ovo je najukusnija lazanja koju smo probali"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanje - 400 g
  • mleveno meso - 250 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 3 čena
  • belo vino - 1 šolja za kafu
  • paradajz pire - 200 g
  • origano - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • kiseli krastavčići - 6 - 7 komada
  • za bešamel
  • maslac - 250 g
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 1 - 1/2 šolja
  • so
  • biber
  • kačkavalj - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju propržimo crni luk i šargarepu. Dodajemo mleveno meso i propržimo malo, nakon toga dodajemo paradajz pire, belo vino i začine - origano, bosiljak, biber i so po ukusu. Ostavljamo da se krčka dok se sos ne zgusne. Na kraju dodajemo beli luk i kisele krastavčiće, isečene na krugove i skidamo sa vatre.

Nakon što sos bude gotov, ostavljamo ga se se ohladi i pripremamo bešamel.

U kaseroli propržimo maslac dok ne dobije zlatnu boju, dodajemo brašno i neprestano mešamo dok ne dobijemo kašu. Lagano i postepeno dodajemo sveže mleko i neprestano mešamo. Začinimo solju i biberom po ukusu.

Nakon što sosevi budu gotovi prvo namažemo od bešamel sosa red kora.

Na koru od bolonjeze sosa i bešamela i ponovo koru. I tako ređamo kora-sos. Završavamo bešamelom.

Pečemo na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni. Pre nego što bude gotova lazanja, izrendamo kačkavalj i vraćamo ponovo da se kačkavalj zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: