Način pripreme
Operemo jagnjeće meso, isečemo na parčiće u porcije i stavimo u vatrostalnu posudu s poklopcem. Posolimo po ukusu. Začinimo biberom, alevom paprikom po ukusu i brašnom (1-2 kašičicce). Stavimo parčence maslaca, suvu nanu (1-2 prstohvata) i nalijemo vodu.
Stavimo da se peče s poklopcem u rerni na 190-200 stepeni (stavimo posudu u hladnu rernu i onda uključimo grejanje). Pečemo približno 35-40 minuta i dodajemo luk iseckan na sitno, okrećemo meso da se zapeče i s druge strene i vraćamo u rernu još nekoliko minuta da se zapeče dok ne bude gotovo.
Pripremimo sos tako što seckamo kisele krastavčiće na kružiće i propržimo u ulju (1 kašika) i malo maslaca. Pospemo 2 kašike brašna, propržimo i uz neprekidno mešanje nalijemo u zapršku toplu vodu da se dobije kašica.
Kuvamo uz mešanje do željene gustine sosa. Kad je gotovo, sklonimo s ringle i dodamo žumanca (3 komada), pomešana s malo sirćeta.
Probamo da li je slano i posolimo. Serviramo pečeno jagnjeće meso sa sosom od kiselih krastavčića.