Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa bolonjeze sosom, šunkom i pečurkama

Lazanja sa bolonjeze sosom, šunkom i pečurkama

Lazanja sa bolonjeze sosom, šunkom i pečurkama
Fotografije: Aleksandra Boshnakova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Uz našu pomoć ćete pripremiti najukusnije lazanju na svetu, možemo da pomognemo prilikom jela"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 500 g
  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • šunka - 300 g
  • pečurke - 300 g
  • paradajz - 900 ml, mleveni
  • sveže mleko - 500 мл
  • maslac - 50 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • bosiljak
  • ulje
  • luk - 1/2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • kačkavalj - 600 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sos bolonjeze:

Sitno iseckamo i dinstamo 2-3 supene kakšike ulja/maslinovog ulja. Dodajemo sitno izrendanu šargarepu i dinstamo oko 5 minuta. Dodajemo mleveno meso i pržimo. Začinimo biberom i solju po ukusu. Dodajemo mleveni paradajz i bosiljak i ostavljamo da vri na tihoj vatri oko 10-15 minuta.

Sos bešamel:

U dubokoj posudi rastopimo maslac. Skidamo sa vatre i lagano, kašiku po kašiku, dodajemo brašno.

Posudu vraćamo na vatru da se rastopi smesa i uz neprestano mešanje dodajemo deo kuvanog mleka, dok ne dobijemo kremastu smesu.

Smesa se kuva dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajemo i preostali maslac. Sos začinimo solju i biberom.

U duboki pleh poređamo kore, pokrivamo sa 3-4 supene kašike bešamel sosa i delom sosa bolonjeze. Odozgo posipamo isečenim kockicama šunke, prethodno isečene i dinstane pečurke i malo rendanog kačkavalja. Ponavaljamo i sledeća dva reda. Na poslednji red kora stavljamo samo bešamel i kačkavalj.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni do 200 stepeni oko 30-40 minuta ili dok se kačkavalj ne zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: