Način pripreme
Teletinu i svinjetinu isečemo na komade i začinimo solju, biberom i kuminom. Ostavljamo da odstoje na hladnom mestu oko sat vremena.
Kinou skuvamo u posoljenoj vodi ne više od 10 minuta koliko da se raspuknu zrna. Ocedimo u đevđiru.
Začinjeno meso sameljemo u mašnici za mlevenje mesa i stavljamo ga u posudu. Dodajemo kinou u njega, sitno iseckan mladi luk i peršun. Razbijemo jedno jaje i pomešamo mleveno meso kao za ćuftice.
Oblikujemo ćuftice i pržimo ih u ugrejanoj masnoći.
Servirajte sa prilogom po želji. Ja lično volim miks zelenih salata, crvene salate, ajzberga, čeri paradajza, posute sa malo kinoe (prethodno odvojene 1-2 kašike i skuvane za smesu za ćuftice), maslinovim uljem i balsamiko sirćetom.
Prijatno!