Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od Povrća»Čorba sa karfiolom i pečenom paprikom

Čorba sa karfiolom i pečenom paprikom

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Pomoćnik kuvara
692825034
Čorba sa karfiolom i pečenom paprikom
Fotografije: Borislava Dimitrova
1 / 3
04/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Jesen se oseća čak i u kuhinji, gde jela postaju mirisnija i ukusnija"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1/2 glavice
  • luk - 1 glavica
  • pečena paprika - 3 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu na ringlu da proključa. Dodajte luk, ali da ne bude sitno iseckan. Čorba se pasira na kraju.

Kada voda dobije boju od luka, dodajte povrće, koje se duže kuva - krompir i šargarepu.

Nkon 10 minuta dodajte ružice karfiola.

Krompir će dati gustinu, a šargarepa - slatkoću.

Kada se povrće skuva, dodajte trakice paprike.

Zatim posolite, dodajte biber i ispasirajte.

Maslinovo ulje se dodaje na kraju, jer ne treba da se termički obrađuje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: