Način pripreme
Presecite pile kroz grudi i otvorite ga. Premažite ga uljem, solju i alevom paprikom. Stavite u pleh sa malo ulja i vode.
Okolo poređajte paradajz i stavite u rernu. Pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta ili dok paradajz ne omekša.
Izvadite pleh i pažljivo prebacite paradajz na tanjir. Vratite piletinu da završite pečenje.
Nakon što se paradajz ohladi, oljuštite ga i stavite u posudu.
Ispecite paprike i ljute papričice. Oljuštite ih i grubo iseckajte.
Dodajte ih u paradajz. Dodajte so, biber i čen belog luka. Izgnječite ih drvenim tučkom (tučak avana).
Neposredno pre nego što izvadite pečeno pile, dodajte sos i završite jelo. Izvadite i pospite seckanim peršunom.
Piletina sa pečenom paprikom i paradajzom je veoma ukusna.