Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Paradajz salata»Salata sa pečenom paprikom i jajima

Salata sa pečenom paprikom i jajima

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Salata sa pečenom paprikom i jajima
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Jedna od najboljih salata za rakiju u istoriji bugarske kuhinje - salata sa pečenim paprikama i jajima... Naravno - i malo roze paradajza"

Potrebni sastojci

  • pečene paprike - 10 komada
  • jaja - 4 komada, kuvana
  • paradajz - 2 komada, roze
  • mladi luk - 1 veza
  • sir - 100 g
  • peršun - 1/2 veze
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • sirće - 1 kašika, balzamiko sirćeta
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite povrće tako što ćete ga oprati i očistiti, oljuštite jaja.

Uzmite duboku posudu za salatu. Papriku i paradajz isecite na veće komade, prodinstajte mladi luk i peršun i stavite u posudu.

Napravite preliv od maslinovog ulja, malo soli i sirćeta i prelijte povrće.

Izmešajte, izmrvite sir i iseckajte jaja, sve promešajte i servirajte salatu od paprika lagano posutu svežim peršunom.

Napomene: U mom slučaju pečene paprike su domaće, poželjnije su, ako vam se i dalje ne peku, možete koristiti one iz prodavnice - pečene iz tegle, ali morate biti oprezni, jer mogu biti mekane i lošeg kvaliteta. Paprike treba nabaviti i bez sirćeta, ako su začinjene, u receptu za salatu od pečenih paprika i jaja moraćete da izostavite sirće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: