Brusketi od tipskog brašna

08/04/2019
"Pripremite sa merakom i ukrasite po ukusu - evo vam super ideja za laganu večeru ili predjelo za prijatelje "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • sir - 5 supenih kašika, izmrvljen
  • tipsko brašno - 200 g
  • za ukras
  • namaz - mlečni ili majonez
  • paradajz
  • peršun - svež
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo kiselo mleko i pomešamo sa sodom za hleb. Promešamo i kad nadođe mleko dodajemo jaje, so, maslinovo ulje i mrvljeni sir.

Postepeno posipamo tipsko bršano, koliko je potrebno i zamesimo testo koje se ne lepi. Od testa na bršanom posutoj radnoj površini oblikujemo male duguljaste hlepčiće.

Poređamo u pleh, obložite papirom za pečenje, posut sa malo brašna. Pravimo odozgo na hlepčićima male proreze oštrim nožem.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotovi. Kad ih isepečemo, vadimo iz rerne, sačekamo da se ohladi i sečemo na male komade, koje namažemo maslinovim uljem i pečemo kratko u rerni.

Serviramo bruskete, ukrašene mlečnim namazom ili mlečnim majonezom, kockicama paradajza i listićima svežeg peršuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar