Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Vitaminska salata»Zasićujuća salata sa listovima cvekle

Zasićujuća salata sa listovima cvekle

Zasićujuća salata sa listovima cvekle
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Ukusna salata ili lagano i zdravo glavno jelo - izbor je potpuno u vašim rukama"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 srednja glavica sa listovima
  • krastavac - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • morska so - po ukusu
  • seme suncokreta - 1 šaka, sirovo
* merne jedinice

Način pripreme

Cveklu operemo četkom, isečemo na dva dela da se brže skuva, listove operemo i očistimo od debelih stabala, isečemo krupnije i zajedno sa cveklom kuvamo u posoljenoj vodi.

Za lostove nam je potrebno 2-3 minuta, posle izvadimo rešetastom kašikom, operemo hladnom vodom i stavljamo na dno dubokog tanjira. Nakon 30 minuta skuvamo i cveklu, očistimo i oljuštimo od kore i isečemo na polukrugove.

Oprani paradajz i krastavce oljuštimo od kore i sečemo na kockice. U sredinu sipamo krastavac, po ivicama kockice paradajza i po periferiji tanjira kriške crvene cvekle.

Prelivamo maslinovim uljem, sokom od limuna i prstohvatom-dva mlevene morske sol. Na kraju posipamo sirovim ili pečenim semenom suncokreta i serviramo.

Ukusno i zdravo, ova salata je veoma zasičujuća i može se jesti za ručak ili večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: