Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme sa listovima cvekle

Sarme sa listovima cvekle

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k269
Sarme sa listovima cvekle
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
26/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Nadamo se da ste pripremili veće tanjire, zato što vam garantujemo da vam jedna obična porcija neće biti dovoljna"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 12 komada, listovi
  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • aleva paprka - 1 kašičica
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • biber
  • čubar
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Blanširajte listove u posoljenoj vodi 3-4 minuta. Ostavite da se ohladi.

Izdinstajte luk, šargarepu i pirinač. Dodajte mleveno meso, paradajz pire i začine.

Uvijte listove sa nadevom i poređajte u pleh. Pospite uljem i sipajte vodu. Pecite na 200 stepeni oko 35-40 minuta.

Izvadite i prelijte umućenim jajima, kiselim mlekom i brašnom. Vratite ponovo na još 15 minuta. Servirajte kašikom kiselog mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: