Supa sa listovima cvekle

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
05/08/2018
"Praktična domaćica zna, da se od cvekle pravi ukusna salata, a od njenih listova - neverovatna mirisna supa "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano355
  • Pregledi tokom meseca44
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • listovi cvekle - od 3 glavice
  • mladi luk - 2 struka
  • ulje - 3 kašike
  • domaći bujon - ili od povrća, 1 kocka
  • voda - 1 litar i 500 ml
  • boranija - 1 šaka
  • šargarepa - 1 komad
  • špageti - 1 čaka, izlomljeni
  • nana - listovi, sveža
  • so - po ukusu
  • biber - 1 - 2 prstohvata
  • beli luk - 1 veliki čen
  • kisela pavlaka - 1 kašika ili kiselo mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Sipa se voda u srednje veliku šerpu i stavlja se na ringlu da provri. Dodaje se šargarepa isečena na kocke, boranija na parčiće, pera luka na sitno i ulje. Kuva se kratko na umerenoj vatri.

Za to vreme se na sitno iseku oprani i od debelih žila pčišćeni listovi od tri glavice cvekle. Listovi se dodaju u supu, spušta se i zamrznut domaći bujon, isečeni listovi sveže nane i začinjava po ukusu solju i biberom.

Nakon 10 minuta dodaju se izlomljeni špageti i ostavlja se da se kuva još 10 minuta dok supa ne bude gotova.

Servira se u tanjiru, začinjava se sokom od limuna, a može da se dodaj i kašičica kisele pavlake ili kiselog mleka.

Ukus je neverovatan, da ne kažem jedinstven.

Probajte - supa je čudesna, da ne govorimo koliko je korisna za zdravlje!

Prijatno :))

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar