Način pripreme
Odaberite široke listove zelja. Odsecite drške, očistite i obilno operite vodom.
Blanširajte kratko u toploj vodi, nakon toga odmah stavite u hladnu vodu.
Luk sitno iseckajte. Ugrejte ulje i dinstajte luk. Dodajte pirinač i pržite 3-4 minuta uz neprestano mešanje. Pomešajte mleveno meso sa 1/2 šolje vode. Dodajte mleveno meso u pirinač i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Kuvajte još 3-4 minuta, pazite da pirinač ne zagori. Začinite solju i belim biberom.
Skinite nadev sa vatre i ostavite da se ohladi.
Stavite u kraj svakog lista od nadeva i uvjte sarme.
Poređajte sarme u posudu multikukera. Pritisnite malim tanjirom da se ne otvore sarme prilikom pečenja. Pokrijte toplom vodom.
Uključite na program za kuvanje - 42 minuta.
Nakon što bude gotovo odvojite tanjir i ostavite na kratko da se ohladi, nakon toga možete servirati. Servirajte sa kiselim kupusom.