Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Paradajz sos»Sos od maslaca sa crvenim paradajzom

Sos od maslaca sa crvenim paradajzom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Sos od maslaca sa crvenim paradajzom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Univerzalni sos, jednostavan za spremanje, sa kojim će pečeno meso, riba ili makarone biti još ukusniji"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 kašičica
  • mirođija - 1 vezica
  • maslac - 125 g
  • biber - 1 kašičica, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite paradajz na srednje parčiće i stavite ih na slabu vatru ne nalivajući vodu.

Dodajte prstohvat soli, kašičicu šećera i jednu vezicu (dobro zavezanu) mirođije.

Ostavite paradajz da vri dok ne omekša, nakon toga sklonite s vatre, izvadite mirođiju i pasirajte pomoću ručnog miksera.

Ako želite možete da ih provučete i kroz cediljku.

Vratite paradajz sos na vatru i kuvajte dok se ne zgusne mešajući povremeno.

Kada sos dobije željenu gustinu, sklonite ga sa vatre i dodajte jedno pakovanje maslaca i jednu kašičicu mlevenog bibera.

Promešajte dobro sos, probajte ga i ako je neophodno dodajte još soli.

Servirajte uz pečeno meso, ribu, makarone i drugo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: