Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Njoke od krompira sa sos paradajzom i ćorizom

Njoke od krompira sa sos paradajzom i ćorizom

Viktor NikolovViktor Nikolov
Početnik
31
Njoke od krompira sa sos paradajzom i ćorizom
Fotografije: Viktor Nikolov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Rasporedite u tanjire njoke od krompira sa paradajz sosom i ćorizom i posmatrajte raspoloženje i osmehe na licima voljenih ljudi"

Potrebni sastojci

  • njoke od krompira - 1 kg (2 pakovanja)
  • ćorizo - 200 g, kobasica (klasična ili pikantna)
  • crvene paprike - 3 (ili 2 crvene, paradajz paprike)
  • mocarela - 125 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • bosiljak - 1 vezica (ili 1 supena kašika sušenog bosiljka)
  • paradajz - 1 konzerva, u kockicama
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, posušite i naseckajte paprike na trake, tako što izvadite semenke iz njih.

Oljuštite i sitno naseckajte luk i beli luk.

Ogulite i naseckajte ćorizo na kriške.

Iskidajte mocarelu na trake i stavite je u đevđir da se malo procedi od tečnosti.

U veliki i dubok tiganj sa malo maslinovog lja stavite luk i beli luk. Zapržite ih lagano minutu i dodajte kriške salame.

Kuvajte ih 2-3 minuta uz periodično mešanje.

Dodajte paprike, izmešajte i nastavite da kuvate još nekoliko minuta.

Sipajte konzervu paradjza, naseckane listove bosiljka, izmešajte i smanjite vatru. Kuvajte desetak minuta dok se malo ne zgusti sos.

U drugu veliku šerpu (barem 4-5 litara zapremina) sipajte vodu. Kada uzavri dodajte 1 supenu kašiku soli i njoke.

Kuvajte ih 2-3 minuta prema uputstvu na pakovanju i dok ne isplivaju na površinu.

Dobro ih ocedite od vode i sipajte ih u sos. Dobro izmešajte kako bi se proizvodi pomešali.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Rasporedite smesu u tepsiju, rasporedite iskidanu mocarelu.

Stavite tepsiju u rernu, na viši nivo, tako da bude blizu gril tiganja.

Promenite program gornjeg grila (ili grila sa ventilatorom) i zapecite jelo na desetak minuta dok se mocarela ne istopi.

Izvadite iz rerne i rasporedite u tanjire njoke od krompira sa paradajz sosom i ćorizom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: