Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Francuski sos od maslaca sa pečurkama

Francuski sos od maslaca sa pečurkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Francuski sos od maslaca sa pečurkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Savršeni dodatak uz svinjetinu ili teletinu je ovaj aromatičan sos sa maslacem i pečurkama. pripremljen po proverenom francuskom receptu"

Potrebni sastojci

  • maslac - 40 g
  • krem freš - 1 supena kašika, puna
  • pečurke - 220 g, braon pečurke
  • šalot - 1 komad
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • estragon - 1 prstohvat, suv
  • beli biber - 2 prstohvata
  • brašno - 3 supene kašike, pune
  • sveže mleko - oko 350 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite maslac na tihoj/umerenoj vatri i u njemu dinstajte fino izrendan šalot luk i beli luk i beli luk.

Dodajte pečurke, očišćene, oprane i isečene na tanke kriške. Dinstajte i njih dok ne puste sos i dok se ne uviju malo.

Pojačajte stepen vatre i sipajte brašno. Mešajte oko minut i sipajte deo mleka, mešajte, nemojte prestajati.

Čim se sos zgusne dodajte i preostalo mleko i kuvajte 8-10 minuta na tihoj vatri, mešajte.

Pre nego što skinete sa vatre stavite kašiku krem freša, so po ukusu i začine.

Gotov sos od maslaca sa pečurkama servirajte sa svinjetinom ili teletinom, pripremljenoj u rerni, roštilju ili tiganju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: