Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Ribnik»Ribnik za Blagovesti

Ribnik za Blagovesti

Velichka  KalevaVelichka Kaleva
Šegrt
391096
Ribnik za Blagovesti
Fotografije: Velichka Kaleva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Najukusniji ribnik sa skušom za Blagovesti"

Potrebni sastojci

  • skuša - 700 - 800 g
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 komad, samo beli deo
  • zelje - oko 300 g
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • so
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistite od unutrašnjosti i izvadite sve tamne delove, peraja itd. Isecite na krugove. Očišćeni pirinač prelijte toplom vodom, poklopite i ostavite da stoji 1-1.30 minuta.

Zelje poparite, ocedite i sitno iseckajte.

U ugrejano ulje stavite sitno iseckan luk i praziluk i pržite malo. Dodajte pirinač i pržite dok ne postane providan. Posolite. U njega dodajte zelje. Sipajte vodu.

Sve dinstajte dok ne bude polugotovo, mešajte da ne zagori.

Dodajte biber i alevu papriku, sitno iseckan peršun i isečenu ribu.

Dinstajte 2-3 minuta, nakon toga prebacite u pleh i pecite dok ne bude gotovo u prethodno ugrejanoj rerni.

Ribu ne solite, ali pirinač i zelje treba da budu dovoljno začinjeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: