Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Ribnik»Letnji Ribnik od bakalara

Letnji Ribnik od bakalara

NikiNiki
Guru
556753k143
Letnji Ribnik od bakalara
Fotografije: Niki
1 / 9
11/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Leto prolazi uz aromu ukusnih ribljih iskušenja. A ovaj ribnik je zaista 100% letnje jelo - za rakiju, za mastiku"

Potrebni sastojci

  • filet bakalara - 600 g
  • šargarepe - 3 komada
  • luk - 2 komada, velika
  • paradajz pasta - 100 g
  • lovorov list
  • piment - zrna
  • crni biber
  • limunov sok
  • so
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

File isečemo na komadiće, začinjavamo solju i crnim biberom i ostavljamo na sat vremena.

Uvaljamo u brašno i pržimo bakalar u zagrejanom ulju dok se ne dobije zlatkasta boja, stavljamo na papir za pečenje.

Šargarepe očistimo i izrendamo, luk takođe očistimo i iseckamo.

Dinstamo povrće zajedno sa paradajz pastom, začinjavamo začinima i dodajemo otprilike 100 g vode, kuvamo dok voda ne ispari.

Na dno tepsije stavljamo deo povrća, nakon toga i file i pokrivamo povrćem.

Ostavljamo ribnik da se blago ohladi.

Letnji ribnik sa bakalarom stavljamo u frižider na 2-3 sata, može da se jede i topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: