Način pripreme
Posolimo filee tolstolobika i pobiberimo, ostavljamo sa strane dok pripremamo ostale sastojke.
Isečemo luk krupnije i dinstamo kratko u ugrejanoj masti. Nakon toga dodajemo iseckanu šargarepu, nakon toga i pirinač. Kad postane providan, posolimo i pobiberimo. Sipamo 1 šolju vode (možete zameniti bujonom od ribe ili povrća, ali onda nemojte dodavati so) i paradajz pire, dodajemo sitno iseckane čenove belog luka i sačekamo da pirinač upije tečnost.
U drugoj posudi sa malo masti stavljamo sitno iseckan kiseli kupus, dinstamo kratko i sipamo 1 nepunu šolju vode ili bujona. Ostavljamo na tihoj vatri ispod poklopca 15-20 minuta.
Dodajemo pirinač i promešamo smesu, prebacujemo u pleh.
U smesi pravimo gnezda za komade tolstolobika, stavljamo ih i prelivamo sa malo masti, posipamo bibeom i alevom paprikom i sitno iseckanim listićima ruzmarina.
Sipamo 1 šolju vode, stavljamo na srednju rešetku u prethodno ugrejanu rernu na 180-200 stepeni oko 35-40 minuta.
Ribnik serviramo sa salatom u zavisnoti od sezone.
Prijatno!