Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Dinstana Jagnjetina»Dinstani jagnjeći vratovi u crvenom vinu

Dinstani jagnjeći vratovi u crvenom vinu

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Dinstani jagnjeći vratovi u crvenom vinu
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 5
12/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Jagnjeći vratovi sa kojima ćete popiti mnogo piva, na mnogo prijatelja ćete ostaviti utisak"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći vratovi - 6 komada isečeni (oko 600 g)
  • crveno vino - 500 ml, suvo
  • balsamiko sirće - 4 supene kašike
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • ruzmarin - svež, 1 grančica
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 glavica
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • cimet - 1/4 kašičice
  • kumin - mleven, 1 kašičica
  • paprike - 2 komada, crvene
  • paprike - 2 komada, zelene
  • med - 2 kašičice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vratove u kesu koja se zatvara i u koju možete da sipate marinadu ili u pleh. Pomešajte crveno vino, jednu supenu kašiku maslinovog ulja, dve supene kašike balsamiko sirćeta, beli luk, isečen na krupnije komade, jednu kašičicu meda, so i biber po ukusu i grančicu ruzmarina.

Sipajte marinadu u jagnjetinu i stavite u frižder na 4 sata. Kad bude gotovo izvadite jagnjeće meso iz marinade. Odvojite velike komade belog luka i grančicu ruzmarina iz marinade.

Ugrejte rernu na 170 stepeni. Stavite jagnjetinu u vatrostalnu činiju sa poklopcem. Dodajte deo marinade (oko 1 šolje). Poklopite i dinstajte na tihoj vatri oko 2 sata.

U međuvremenu ugrejte jednu supenu kašiku maslinovog ulja na umerenoj vatri. Dodajemo prethodno iseckan luk i sotiramo kratko (oko 5-6 minuta, dok ne omekša). Dodajemo ljutu alevu papriku, kumin, cimet. Dodajemo beli luk iz marinade i pržimo kratko. Dodajemo marinadu, smanjujemo vatru i kuvamo dok se sos skoro skroz ne redukuje.

Posebno u tiganju ugrejemo jednu supenu kašiku maslinovog ulja na umerenoj vatri. Dodajemo paprike, prethodno isečene na trakice i pržimo dok ne omekša (oko 15 minuta).

Dodajemo jednu kašičicu meda i dve supene kašike balsamiko sirćeta. Začinimo solju i biberom po ukusu. Pržimo dok se ne redukuje balsamiko sirće (oko 10 minuta).

Servirajte jagnjeće vratove sa sosom sa lukom i paprikama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: