Način pripreme
Očišćenog i opranog zeca stavite u pleh i prelijte sirćetom i belim vinom. Ostavite ga tako oko jedan sat. Izvadite ga i ocedite.
Izgnječite beli luk i promešajte ga sa ruzmarinom, lovorovim listom i crnim vinom i stavite zeca u ovu smesu oko 3 sata da se marinira.
Izvadite zeca iz marinade i ispržite ga u polovini masnoće.
Oljuštite krompir i šargarepu i nasecite ih. Slaninu naseckajte na kockice, a ruzmarin i lovorov list na krupno. Dodajte šargarepu i krompir i upržite ih, posolite i pobiberite. Dodajte preostalu masnoću.
Vratite zeca u masnoću, ispržite ga još malo, posolite i dodajte marinadu i ostavite da provri. Poređajte povrće i slaninu i nakon toga jelo kuvajte poklopljeno 2 sata na slaboj vatri.
Prokuvajte 500 ml slane vode. Skinite sa vatre i uz neprestano mešanje sipajte kukuruzno brašno. Kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi, nasecite na kockice i servirajte uz zeca kao prilog, preliven sosom.
Ukrasite komadima limuna.