Šaran sa dinstanim pečurkama

12/04/2019
"Da se čovek pita sa ovim receptom, da li da lovi ribu, ili da bere pečurke "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano134
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad, oko 1.5 kg
  • pečurke - 200 g, sveže ili zamrznute
  • kisela pavlaka - 2 supene kašike
  • majonez - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • šećer - 1 veza
  • so
  • biber
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistimo, posolimo i stavljamo u posudu.

U unutrašnjost šarana stavljamo polovinu očišćenih i isečenih pečuraka, polovinu luka, sitno isečenog i isečen celer.

Odozgo stavljamo preostali luk, pečurke i celer.

Pavlaku, majonez i vodu dobro promešamo, dodajem so, biber, sipamo preko ribe.

Pokrijemo aluminijumskom folijom i stavljamo u rernu (200 stepeni) 30 minuta.

Skidamo foliju i ostavljamo da se peče još 30 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar