Brzi škampi u maslacu i maslinovom ulju

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
14/04/2019
"Savršeni pikantni škampi, spremljeni za nekoliko minuta "
Priprema15 min.
Kuvanje6 min.
Ukupno21 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano64
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Škampe oljuštite od ljuspi, a glavu i rep ostavite. Tako će biti lepšeg izgleda, a sačuvaće se i sokovi, koji se nalaze u glavi, jer je tamo esencija ovih morskih plodova.

2. Isitinite čenove belog luka i pomešajte ih sa mekim maslacem, zajedno sa peršunom, tako da dobijete homogeni namaz.

3. Zagrejte rernu do 200 stepeni i u tavu stavite škampe posoljene i premazane maslinovim uljem. Zatim stavite ljutu papriku, celu ili izmrvljenu. Pecite 6 minuta ili dok ne dobiju narandžastu boju.

4. Izvadite iz rerne i dobro premažite namazom, koji će se otopiti i pomešati sa aromom sokova škampa i dobićete neverovatnu simfoniju ukusa.

5. Poslužite predjelo sa kriškama limuna.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar